Wilt u zelf op de golfbaan kunnen spelen?

CIMG2899

Op 18 Greens Golf Academy ontvangen wij met veel plezier golfers van alle niveaus. Om op de baan te kunnen golfen heeft u minimaal baanpermissie nodig, maar bij voorkeur handicap 54.

Baanpermissie. 

Om in aanmerking te komen voor baanpermissie, moet u via een PGA golfprofessional toestemming krijgen om zelfstandig op de baan te spelen. Meestal kunt u dit bereiken door een cursus of reeks lessen te volgen, waarbij u zich de basisvaardigheden eigen maakt.

Ook zal de pro samen met u de baan in gaan om u te leren hoe u in de baan belangrijkste regels en etiquette kunt toepassen. Zodra uw pro ervan overtuigd is dat u met veel plezier zelfstandig de baan op kunt, verleent deze u baanpermissie.

Met deze baanpermissie kunt u nog niet op alle golfbanen spelen. Hiervoor wilt u ook de volgende stap bereiken.

Handicap 54 (GVB) halen.

CIMG3759

Aangezien een baanpermissie vaak alleen geldig is op de lokale golfbaan, wilt u ook de volgende stap maken. Deze stap is het behalen van handicap 54. Deze stap staat gelijk met het behalen van het vroegere Golfvaardigheidsbewijs (GVB). De eisen zijn echter wat verspoepeld, zodat de drempel om op de baan te mogen spelen lager is geworden. 

Dit 'pasje' ontvangt u na het slagen voor het theorie examen en het spelen van 9 hole's waarbij u genoeg 'punten' moet halen.

Het theorie examen behaalt u door het bestuderen van de regels. Hiervoor is een boek beschikbaar dat u hier kunt bestellen.

Het praktijk gedeelte voor het behalen van handicap 54 kunt u samen met een vriend, of kennis behalen. Is deze in bezit van minimaal handicap 54, dan kan deze als buddy de scores bijhouden en controleren. Mocht u dan na 9 holes 18 stableford punten of meer hebben behaald, dan kunt u deze kaart inleveren bij het secretariaat van uw vereniging. Deze zetten dan uw baanpermissie om in een handicap pasje, met daarop handicap 54.

Om dit aantal punten te behalen moet u natuurlijk verder werken aan uw techniek. Maar ook is het van belang om ervaring op te doen op de golfbaan. U doet er daarom goed aan om samen met een vriend of familielid die meer ervaring heeft, regelmatig op de baan te gaan spelen. Deze 'buddy' helpt u om nog meer plezier op de baan te beleven, doordat u de regels en etiquette beter kunt toepassen.

 Zo gaat u snel ontdekken, waarom zoveel mensen golfen een leuk spel vinden.

Heeft u nog vragen of wilt u gaan starten met lessen laat het ons dan weten.